preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Spoločne za lepší internethero-image

Dnes – utorok, 6. februára 2024 – je Deň bezpečnejšieho internetu. Táto špeciálna udalosť sa koná každý rok vo februári s cieľom zvýšiť povedomie o bezpečnejšom a lepšom internete pre všetkých, a najmä pre deti a mladých ľudí.

Podľa štatistiky ENISA (Agentúra Európskej únie pre kybernetickú bezpečnosť) patria medzi hlavné hrozby v online svete malvér, hrozby zasielané prostredníctvom emailov, hrozby zamerané na dáta, dezinformačné kampane, webové útoky, pokusy o ukradnutie identity, ransomvér a ďalšie.

MIRRI SR sa rozhodlo podporiť Deň bezpečnejšieho internetu a v spolupráci s partnermi zostavilo vzdelávací materiál Abeceda bezpečnostného povedomia. V ňom nájdete základné rady, ako sa vyhnúť zbytočným hrozbám v online svete. Apeluje na ostražitosť, ochranu súkromia, rozlišovanie hoaxov, ale aj bezpečnejšie dvojstupňové prihlasovanie, či potrebné vzdelávanie sa.

 

Abeceda bezpecnostneho povedomia 1Abeceda bezpecnostneho povedomia 2


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov