preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

Dňa 5.10.2022 sa žiaci gymnázia zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v prekážkovom behu na Štrbskom plese, pod názvom "ŠTRBA RACE".

Trať o dĺžke 2000m a s 20 prekážkami, preverila fyzickú pripravenosť pretekárov. Naši žiaci súťažili ako jednotlivci, ale aj ako družstvo. Z celkového počtu 310 pretekárov (160 chlapcov, 150 dievčat) si naši žiaci počínali veľmi dobre, napriek kvalitnej konkurencii.

Z dievčat sa najlepšie umiestnila Kristína Krajňáková II.B na 13. mieste a Karolína Kupcová VI.OA na 77. mieste. Chlapci po zdolaní trate obsadili 60. miesto Ján Brajerčík III.C a 77. miesto Lukáš Kacvinský III.C.

V rámci družstiev sme dosiahli veľmi pekný výsledok a to 17. miesto z celkového počtu družstiev 79.

Žiaci nechali na trati všetky svoje sily a preto im patrí veľká vďaka za ich vzornú reprezentáciu školy.

Videokoláž z podujatia

strba race 2022


 

Dňa 19. - 22.9.2022 sme sa zúčastnili programu Mladý líder, ktorý organizovala nezisková organizácia JA Slovensko. Študenti z celého Slovenska, ktorí sa zapojili a uspeli v súťažiach organizovaných Ja Slovensko v šk. roku 2021/2022, sa stretli v Škole v prírode Kysak.

Program bol bohatý na teambuildingové aktivity. Tie si pripravili organizátori ale i externisti z firmy Pod klobúkom. Počas štyroch dní sme pracovali v rôznych skupinkách, kde cieľom bolo učiť sa spolupracovať s rôznymi ľuďmi za rôznych podmienok, spoznávať sám seba a svoje silné / slabé stránky, rozpoznať vlastnú úlohu v tíme, ... Výborná atmosféra, nezabudnuteľný kolektív mladých ľudí a milých animátorov prispel, že sme sa pri aktivitách nenudili, a že sme zapojili i naše mozgové bunky.

Naučili sme sa lepšie fungovať v tímoch a uvedomiť si, že tím musí byť synchronizovaní. Povzbudilo nás to nebáť sa vyjadrovať vlastné názory a nápady. Získané skúsenosti plánujeme využiť pri rôznych tímových aktivitách v škole.

 

Annamária a Frederika, Kvinta

 

Viac informácií o programe a fotografie zo stretnutia v Kysaku ...

Výsledky Biblickej olympiády 2021/2022

Dňa 22. 3. 2022 sa konalo okresné kolo online Biblickej olympiády v kategórii 1. Našu školu reprezentovalo za gréckokatolícke náboženstvo družstvo týchto žiačok: Popovcová Sofia (kvarta A), Panová Eva (kvarta A), Žofia Hromjáková (tercia A). Žiačky sa umiestnili na 2. mieste.

O deň neskôr (23. 3. 2022) sa konalo okresné kolo online Biblickej olympiády v kategórii 2. Našu školu za gréckokatolícke náboženstvo v tejto kategórii reprezentovalo družstvo v zložení: Soňa Krenická (kvinta A), Alexandra Kandrová (kvinta A), Lívia Anna Becová (kvinta A). Žiačky získali 1. miesto a postup do krajského kola, ktoré sa konalo 27. apríla 2022. V tomto kole sa umiestnili na 2. mieste.

Žiačkam obidvoch družstiev srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

Postrehy vynikajúcej reprezentantky na medzinárodnú geografickú súťaž iGeo

Medzinárodná geografická olympiáda (iGeo) je každoročná súťaž pre najlepších študentov geografie vo veku 16 až 19 rokov z celého sveta. Študenti ktorí boli vybraní, aby reprezentovali svoje krajiny, sú tí najlepší, vybraní z tisícok študentov, ktorí sa s nadšením zúčastňujú svojich vlastných národných geografických olympiád. iGeo pozostáva z troch častí: písomného testu, multimediálneho testu a rozsiahlej práce v teréne vyžadujúcej pozorovanie, vedúcej ku kartografickej prezentácii a geografickej analýze. Program zahŕňa aj prezentácie posterov tímov.

Medzinárodnej geografickej olympiády sa počas letných prázdnin zúčastnila aj NINA ANNA HLIBOKÁ, žiačka 4. A triedy.

„Tohtoročné iGeo pre mňa predstavovalo unikátnu skúsenosť, počas ktorej som zažila veľa neopakovateľných momentov, spoznala inšpiratívnych ľudí a zdokonalila si svoje zručnosti a naučila sa veľa nového v oblasti geografie. Cesta k miestenke na tento „geografický sviatok" však nebola jednoduchá, vyžadovala si veľa prípravy, koncentrácie, odvahy, cieľavedomosti, precíznosti a psychickej odolnosti. Okrem intenzívneho samoštúdia som sa pred iGeo zúčastnila sústredení, ktoré sa konali v priebehu mája a júna na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave a na ktorých som mala možnosť bližšie spoznať Adama, Maťa a Mareka, s ktorými sme vytvorili vynikajúci reprezentačný tím.

iGeo sa mala pôvodne konať v Paríži, no nakoniec sa z dôvodov doznievajúcej pandémie uskutočnila online formou. Rekordne, tohto roku sa jej zúčastnilo 209 mladých geografov z 54 krajín. Francúzski organizátori pod vedením Dr. Alexisa Alamela podali obdivuhodný výkon pri príprave aj počas súťažných dní, čo sa pochopiteľne odrazilo na výslednej atmosfére a plynulom priebehu súťaže. Veľká vďaka patrí taktiež francúzskemu reprezentačnému tímu, ktorý sa nám čo najviac snažil priblížiť Francúzsko a najmä samotný Paríž, aj keď možnosti boli v online priestore obmedzené.

Všetky testy boli vysokej náročnosti, pri ich riešení bolo potrebné zapojiť tzv. geografické myslenie a použiť vedomosti, ktoré som predtým ani netušila, že mám. Na moje vlastné prekvapenie ma najviac bavil Field Work Exercise (FWE), ktorý bol orientovaný na oblasť francúzskeho močiara Le Marais Vernier. Okrem FWE bolo potrebné absolvovať aj Written Respose Test (WRT) a Multi Media Test (MMT). Z nášho tímu všetky tri testy bravúrne zvládol Adam Čabrák, ktorý získal bronzovú medailu, k čomu mu opätovne gratulujem.

Som veľmi vďačná, že som mohla vidieť spolu, aj keď nie naživo, toľko ľudí, ktorých spája láska a vášeň ku geografii. Chcela by som sa poďakovať každému, kto sa podieľal na vytvorení niečoho tak neopísateľne krásneho ako iGeo 2022.

Chcem sa poďakovať Adamovi, Maťovi a Marekovi, rovnako ako aj vedúcim nášho tímu a profesorom, ktorí nás v Bratislave na iGeo pripravovali, odovzdali nám obrovské poznatky a pomohli zvládnuť celú prípravu aj súťaž. Najviac ďakujem pani učiteľke Dudovej, ktorá ma svojou motiváciou presvedčila, aby som sa vôbec zúčastnila Geografickej olympiády a ktorá mi poskytla množstvo svojich cenných vedomostí a skúseností. Za neustálu podporu a množstvo povzbudzujúcich slov sa chcem poďakovať pani učiteľke Štefančínovej. Ninke Macejovej ďakujem za množstvo nápadov, úsmevov a jej neutíchajúcu optimistickú náladu. Rovnako sa chcem poďakovať každému z tejto školy, kto mi poskytol akúkoľvek pomoc, najmä pani učiteľkám Mergešovej, Pavlovovej, Kobulskej, Kredátusovej a Pončákovej. Taktiež ďakujem mojim spolužiakom, najmä tým, ktorí ma podporovali, no aj tým, ktorí nestáli na mojej strane a vďaka ktorým som mohla prekonať ešte viac prekážok. Rovnako každému, kto ma akokoľvek inšpiroval a pomohol mi zvládnuť predošlé mesiace."

Nina Anna Hliboká

igeo1

igeo2

igeo3

igeo4

V dňoch 15. – 16.6.2022 sa skupina žiakov tretieho ročníka Timothy Ján Fecko (III.C), Filip Cvik (III.C) a Martin Mochňacký (III.A) nášho gymnázia po úspešnej reprezentácií na regionálnom kole zúčastnili 17. ročníka celoslovenského kola súťaže „Mladý Európan". Tentokrát súťaž prebiehala na pôde Univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, kde proti náročnej konkurencii 14 ďalších tímov z celého Slovenska opäť obhájili svoju šikovnosť a zabodovali s počtom bodom 302, čo im zaručilo úžasné tretie miesto.

Našim študentom opäť srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu

 

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov