preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Večer kultúrnej rozmanitosti

 

Piatok 22. apríla bol pre žiakov našej školy deň, keď neodchádzali domov, ale s radosťou ostali v škole do neskorých večerných hodín. Trávili sme spolu Večer kultúrnej rozmanitosti. Táto aktivita nadväzovala na Dni kultúrnej rozmanitosti (október 2015) a bola vyvrcholením Raymanovho týždňa, týždňa, keď sa v škole vyučuje „inak". Zároveň bola predzvesťou blížiacich sa osláv 55. výročia založenia školy.

PK anglického jazyka v spolupráci s PK cudzích jazykov pripravili pre žiakov školy príjemný večer, ktorého program bol veľmi pestrý a zábavný.

Začali sme o 15.00 vo vestibule školy kultúrnym programom, v ktorom zazneli tóny piesní z rôznych kútov sveta. Program otvorili tanečníci súboru Šarišan veselou polkou. Tanečníkmi nebol nikto iní, ako naši terajší žiaci, či absolventi našej školy, ktorí sa k nám radi vracajú.

Nikole Nendzová z kvarty nám zaspievala piesne v anglickom a francúzskom jazyku a na klavíri a saxofóne ju sprevádzali jej spolužiačky.

Ruská pieseň v podaní Ivky Vavrekovej zo IV.C navodila veľmi emotívnu atmosféru. Počuť ruskú pieseň bolo pre mnohých zážitkom, keďže sa s týmto jazykom veľmi často v piesňach nestretávajú.

Ďalšiu skladbu While your lips are still red nám zaspieval Rišo Frenák z III.C.. Speváka a hudobníkov chválime za vynikajúci výkon.

Paulína Monková z I.B zaspievala piesne, ktoré nás preniesli do Francúzska. Všetky piesne, ktoré zazneli, nám pripomenuli rozmanitosť kultúr jednotlivých krajín.

Skladba od japonskej džezovej skladateľky v podaní Lukáša Mikloška z II. B nám pripomenula detstvo, keď sme všetci radi pozerali rozprávku Tom a Jerry.

Na záver programu nás roztancovali Tarky a Čaja z III.D. Kde sa vzal, tu sa vzal, aj Michael sa tam ukázal.
Večer pokračoval na veselú nôtu. Karaoke súťaž ukázala súťaživosť našich žiakov. Spievala celá škola. A všetci spievali z celého hrdla. Chlapci z prímy to všetkým ukázali najlepšie.

Okrem tanca žiaci mali možnosť prezrieť si výstavku p. učiteľky Mattovej. Priniesla žiakom výnimočnosť a krásu ruskej kultúry.
Súčasťou večera bola i filmová sekcia. Premietali sa francúzske, ruské filmy, či cudzojazyčná dokumentárna produkcia, ktorej sprostredkovanie bolo jedným z výstupov projektu Erazmus+ KA 1 - Cudzie jazyky v popularizácii vedy. Každý si mal z čoho vybrať.

O občerstvenie sa postarali naše skvelé kuchárky. Určite sme hladní nezostali. Prázdne stoly hovorili za všetko. Týmto im veľmi pekne ďakujeme.

Technické zabezpečenie pripravil Miro Jaššo zo IV.D. a o hudbu sa postarali Matej Sedlák a Lukáš Rusňák z III.D.
Na záver sa chceme poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k organizácii tohto pekného večera. Veríme, že sa všetci výborne bavili.

Fotogaléria

Ľ. Vašková, Z. Petrovská, Ľ. Rovňáková Tobiášová

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov