preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Cestovanie bez hraníc

V piatok 04.03.2022 našu školu navštívil PhDr. Roman Vavrek, PhD., ktorý našim žiakom predstavil projekt Cestovanie bez hraníc, https://cestovaniebezhranic.eu/ - zámerom projektu je ponúknuť domácim ale aj zahraničným turistom možnosť multimodálnej dopravy oboch krajín - Slovensko a Poľsko, pomocou vytvorenia centrálneho bodu. V rámci neho nájdu všetky potrebné informácie na jednom mieste v oboch jazykových mutáciách, čo umožní naplánovať si vlastnú trasu na základe vlastných preferencií (napr. trasa drevených kostolíkov, trasa vysokohorských tú či športových podujatí) a takto vytvorenú trasu si vytlačiť či preniesť v elektronickej podobe do notebooku alebo mobilného telefónu.

Hlavným cieľom projektu je zvýšiť úroveň atraktivity, mieru propagácie všetkých druhov dopravy nachádzajúcej sa v pohraničnom území Slovenska a Poľska, vyvolať záujem o využívanie a kombináciu takejto dostupnej dopravy v regióne a upozorniť na potrebu trvalo udržateľné využívanie dostupných možností dopravy.

Besedy sa zúčastnili žiaci III. C triedy a maturanti v rámci predmetu seminár z geografie. Súčasťou besedy bol v závere aj kvíz, kde naši žiaci mohli vyhrať zaujímavé ceny.

Bol to určite príjemne strávený čas a ďakujeme za takúto možnosť.

Zlata Dudová a Ľubica Kazimírová

IMG 1931     IMG 1932

IMG 1933     IMG 1934


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov