preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

FactumOU

Ostravská univerzita tento rok odštartovala projekt FactumOU - sériu diskusií s vedcami a hosťami univerzity, ktorí sa vyjadrujú k aktuálnym témam. V médiách sa objavuje mnoho informácií, názorov a postojov, v ktorých je často náročné sa zorientovať. Cieľom projektu nie je hodnotiť či presviedčať, ale zrozumiteľne uvádzať vedecky podložené fakty, ktoré sa často z verejnej diskusie vytrácajú.

V januári a februári už boli odvysielané časti FactumOU s témami Očkovanie proti covid-19 a Pravidelným pohybom proti covid-19 i ďalším chorobám. Diváci sa v priamom prenose majú navyše možnosť pýtať sa odborníkov na všetko, čo ich v tejto oblasti zaujíma.

Vo štvrtok 25. marca 2021 o 18:00 hod. bude Ostravská univerzita opäť naživo vysielať ďalšiu časť projektu FactumOU, tentokrát o tom, ako prežiť pandémiu a nezblázniť sa. Práve nekončiaci lockdown má totiž na psychiku veľké dopady a ľudia už len ťažko hľadajú ostrovčeky nádeje. Hosťami, ktorí naživo zodpovedajú otázky divákov, budú psychológ doktor Aleš Neusar z Ostravskej univerzity a herec Národního divadla moravskoslezského a improvizátor Vladimír Polák.

Informácie o podujatí, inštrukcie (ako sa pripojiť, ako klásť otázky hosťom...) nájdete tu.

 

Záznamy predchádzajúcich dvoch častí projektu FactumOU a mnoho zaujímavých videí, ktoré Vám priblížia aj štúdium na Ostravskej univerzite, nájdete na facebookovom profile Ostravskej univerzity.

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov