preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Dňa 27.11.2020 (piatok) sa uskutočnil festival vedy Európska noc výskumníkov. Aktivita vznikla z iniciatívy Európskej komisie a bola paralelne organizovaná v 30 štátoch Európy. Mottom roka 2020 bolo „Veda bez hraníc“, ktorým chceli organizátori poukázať na to, že výskum a inovácie prekračujú nielen geografické hranice, ale zachádzajú aj za hranice bežného poznania. Za všetkými dôležitými objavmi a zlepšeniami stoja výskumníci a inovátori a ich zvedavosť a odhodlanosť – vďaka nim máme internet, môžeme vidieť čiernu dieru, liečiť choroby či vytvárať umelú inteligenciu.

Naši žiaci sa aktívne zapojili do viacerých aktivít od 9:00 do 21:45. Program novembrovej Noci výskumníkov pozostával z Online štúdia, ktoré divákom prinieslo pútavé rozhovory a prezentácie popredných slovenských vedcov. Súčasne s tým prebiehal online formát Science café s názvom Veda bez hraníc, kde mali návštevníci možnosť diskutovať a pýtať sa priamo vedcov a inovátorov. Žiaci i učitelia sa mohli zapojiť do festivalových súťaží. Novinkou bola aktivita Vedecký kuriér, ktorá vedeckú prácu dostala priamo k žiakom. Naša škola dostala 2 balíčky s materiálmi na fyzikálne pokusy a vedecko-popularizačnú hru Výskumníci.

Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Záznam možno nájsť tu: časť I. a časť II.


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov