preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

Dňa 10. 12. 2019 sme sa pri vstupe do učebne umenia a kultúry na tretej hodine mohli ocitnúť v 18. storočí.

Úsmevom nás privítala maliarka Élisabeth Vigée Le Brun, predstavila nám svoj obraz a uviedla prvé číslo pestrého programu. Belgický tanec v podaní talentovaných tanečníkov rozprúdil v žilách krv. Ak nám dovtedy nebol vyčarený úsmev na tvári, rozhodne sa o to postaral tanec z Labutieho jazera podaný 4 baletnými majstrami. Na Slovensko nás priviala recitácia Maríny od Andreja Sládkoviča a prvá časť bola zakončená štyrmi pármi v štvorylkovom tanci. Po ňom sa nám pripomenula maliarka a uviedla druhú časť programu pozostávajúceho z mnohohlasu hrdo spievajúceho známu slovenskú ľudovú pieseň Kopala studienku doprevádzanú klavírom, ktorý takisto podal základ pre posledné číslo, a to nádherný valčík.

Po náročnom výkone si účinkujúci aj prísediaci pochutnali na ľahkom občerstvení.

Pani profesorka Pavlovová z dojemnej romantickej hodiny pripravenou 2. A odchádzala s romantickým obrazom a úprimným úsmevom na tvári.

Sofia Vašková, 2.A

IMG 5721

IMG 5760

IMG 5761

IMG 5762

KPDLE6351

PMHYE0398


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov