preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

Brusel je mesto kontrastov. Hovorí sa tu zväčša francúzsky, ale úradným jazykom je aj holandčina. Centrum mesta vás uchváti svojimi gotickými stavbami a nádhernou Katedrálou svätého Michala, no keď pôjdete smerom na východ, naskytne sa vám možnosť uvidieť budovy architektúry dvadsiateho prvého storočia.

Po stopách tohto Bruselu, tradičného, no ultramoderného zároveň, sme sa mali s pani profesorkou Bessenyeiovou možnosť vybrať vďaka môjmu tretiemu miestu na minulom ročníku Olympiády ľudských práv. Nie však s primárnym cieľom obdivovať krásy mesta, no s úprimným predsavzatím rozšíriť si svoje obzory a opäť sa o niečo posunúť osobnostne vpred.

Počas troch nádherných októbrových dní sme navštívili tri najdôležitejšie európske inštitúcie - Radu Európskej únie, Európsku komisiu a Európsky parlament. Absolvovali sme viacero zaujímavých prednášok – o svoje skúsenosti sa s nami podelili hlavný poradca na generálnom riaditeľstve eurokomisie pre klímu Dušan Chrenek, vedúci kabinetu komisára Maroša Ševčoviča Juraj Nociar, poradca pre médiá a komunikáciu v Eurokomisii Ján Glovičko a ďalší. Každopádne, v prvom rade sme mali možnosť stráviť čas s osobami s podobnými záujmami a spoznali sme množstvo ďalších prínosných ľudí.

Presne, ako je protikladný Brusel, mala viac tvárí aj naša návšteva. Na jednej strane sme nadobudli nové poznatky, ktoré určite zužitkujeme v budúcnosti aj v nasledujúcich ročníkoch olympiády. Na strane druhej sme si výborne oddýchli od tradičných povinností a načerpali sme do ďalších dní nové sily.

Tomáš Čorej III.B

Fotogaléria

obr07


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov