preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

Dňa 4. 10. 2017 sa žiaci prímy a sekundy zúčastnili tradičnej geografickej exkurzie do Zádielskej doliny, ktorá v tomto školskom roku bola ešte doplnená o návštevu Ochtinskej aragonitovej jaskyne a múzea v Rožňave.

Návšteva jaskyne bola silným zážitkom pre všetkých žiakov, nielen pre nádhernú a unikátnu výzdobu, ale aj pre naozaj pekné prostredie, v ktorom je jaskyňa umiestnená. Žiaci mohli pri vstupe spozorovať úkaz klasickej teplotnej inverzie. Múzeum v Rožňave je zamerané na faunu a flóru krasových oblastí, ale aj na banícku ťažbu. Žiaci navštívili expozície, ale aj podzemnú, umelo vytvorenú baňu, povozili sa na vláčikoch a veľa sa dozvedeli aj nerastných surovinách, ktoré sa v tejto oblasti ťažili.

Počasie nám prialo – svietilo slniečko a ukázalo sa, že aj žiaci „malého gymnázia“ sa tešia z cestovania a spoznávania nových neznámych miest. V autobuse na ceste tam, ale aj späť, bola skvelá nálada, čo ešte viac umocnilo náš dobrý dojem z celého dňa.

th obr01   th obr02

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov