preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   
Zelený objektív
 
 

Súťaž Zelený objektív - aktuálne prebieha 17. ročník a je určená pre mladých fotografov. Témy tohto ročníka sú: „Les“ a „Významné lesnícke miesta“.

 
Významné lesnícke miesta (VLM) sú lokality, ktoré dokumentujú históriu lesníckeho stavu a práce lesníkov. Jedná sa o budovy, parky, lesnícke osady, tajchy, lesné železnice, múzeá, cintoríny, pamätníky, umelecké diela, biotechnické stavby, výskumné plochy, hospodárske objekty a pod., ktoré vyhlasujú a v teréne označujú LESY Slovenskej republiky, štátny podnik od roku 2007. Zoznam VLM možno nájsť na stránke štátneho podniku LESY Slovenskej republiky, bližšie informácie o jednotlivých miestach sú v publikácii Významné lesnícke miesta na Slovensku I., ktorú vydalo Lesnícke a drevárske múzeum v roku 2009.
V tejto téme sa súťaží spoločne (bez rozdielu kategórií), fotografií na tému VLM môže byť najviac päť a môžu byť nad rámec fotografií zaslaných do hlavnej témy súťaže (t.j. maximálne 5 + 5). Tému VLM treba na fotografiách jednoznačne vyznačiť.
 
 
Uzávierka súťaže je 30. novembra 2017 a do tohto termínu je potrebné fotografie odoslať poštou alebo osobne doručiť do Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene (Námestie SNP 23/35).
 
 
 
Viac informácií nájdete na webovej stránke súťaže.

logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov